Kullerup Kurser, Kullerup Byvej 2A, 5853 Ørbæk, tlf 65 31 54 31, mobil  61 50 54 32 

tekniske spørgsmål og information om hjemmesidens indhold og design

Plantebaseret kost

Hanne Kudsk Jensen har i over 40 år lavet vegetarisk mad af økologiske & biodynamiske råvarer, til kurser og hverdag



 

Min interesse er at lave velsmagende, enkel og nærende veganer-/vegetarkost, og vise hvordan mælk, æg og kød kan erstattes af planteprodukter.

Fokus er på processen fra "jord til bord" og på at bruge uforarbejdede råvarer, især dem, der vokser i vores eget klima.

Når jeg laver mad er målet at få sammensætning, farve og at få lidt fra hele planten med til et måltid. Jeg er ikke bange for, at jeg ikke får proteiner nok, for økologiske/biodynamiske hele korn eller uforarbejdede planter og produkter har masser af aminosyrer i hver eneste plantecelle, og indeholder mange mineraler og vitaminer. Fødevarer og sundhed er blevet en livslang passion.

Det er ikke en forudsætning at være vegetar for at deltage ​​

HANNES KØKKENWEEKEND​ 2019

Lørdag 26. oktober 14-21 til søndag 27. oktober kl. 10-14

En weekend med plantebaseret madlavning og inspiration, hvor det vises hvordan Kullerup kurser laver maden til alle vore gæster

På kurset skaber vi lækre retter efter opskrifter, hvor nye råvarer også indgår. Vi har samtale og teori om sund mad. Jeg ønsker at inspirere til at forenkle den plante–baserede madlavning og gøre retterne smagfulde.

Vi ser også på vores køkkenhave hvis vejret er til det.

Forfatter Ester Andersen har inspireret ved mangeårig deltagelse, læs her om hendes bog ”Vegetariske Perler”

(Kursus incl. Kost 1010 kr. + logi 330 kr. i alt 1340kr.)

 

Hannes Køkkendage - 2020

 

lørdag 15. februar kl. 10 – 17

lørdag 18 april kl. 10 – 17

Med tanke på kostens vej fra "jord til bord", benyttes nye produkter og uforarbejdede økologiske eller biodynamiske råvarer, der giver velsmagende, enkel og nærende plantebaseret kost.

Mælk, æg og kød erstattes af planteprodukter. Der laves lækre retter efter opskrifter, som deltagerne får med hjem.

Retterne gøres smagfulde og følges op af samtale og teori om begrebet sund kost. Om muligt lægges en havevandring ind.
Det er ingen forudsætning at være vegetar/veganer for at deltage.

 

Holdene er på 4 - 6 deltagere.

(510kr)

Baggrunden for Hannes Køkken 

Jeg blev vegetar da jeg i 1977 første gang kom til Kulleruphøjskolen, der dengang blev ledet af  Ragni og Jens Kristensen. De havde været vegetarer siden sidst i 40erne. I 70'erne var vegetarisme mindre kendt og blev betragtet som ”hippie-agtigt”.


Jeg er har taget en uddannelse i biodynamisk jordbrug på Rudolf Steiner seminariet i Sverige. Siden arbejdede jeg på en biodynamisk gård i Norge. Jeg lærte om dyrkning og opbevaring af grøntsager, om ostefremstilling og fremstilling surkål - og meget, meget mere. Jeg kom tilbage her til i 1981 og boede her 10 år, hvor jeg ofte lavede mad dagligt og til kurserne.


Da jeg traf min mand, som er veganer, blev det en ny udfordring at lave veganermad. Jeg synes det er spændende at afprøve de nye råvarer, som der virkelig er kommet et stort udvalg af de sidste årtier. Min baggrund i det biodynamiske gør, at jeg interesserer mig for fødevarekvalitet. Enkel, god og velsmagende mad, som styrker og ikke nedbryder vores helbred er meget vigtig. Den skal være lavet af rene råvarer, der ikke er dyrket med brug af kunstgødning og pesticider. ​

Vi spiser for at leve og ikke kun for at spise.

                                                              Hanne Kudsk Jensen